torsdag 19 juni 2014

Sommareftis: De fyra elementen

Den första "riktiga" veckan av sommareftis har gått av stapeln. I måndags hade vi storsamling med alla avdelningar och presenterade sommarens tema: De fyra elementen.
Vi kommer under sommaren att jobba på olika sätt med vatten, jord, luft och eld. Detta gör vi framförallt på förmiddagarna efter sommarlovsmorgon tills det blir lunch, ungefär mellan kl 10-11,30.
Den här veckan har vi varit lite färre barn på skolan då många barn har varit på fotbollsskolan men vi som har varit här har arbetat på!

Vi har haft fyra stationer där vi den här veckan har jobbat med vatten, jord, luft och så har vi haft en fri station. Eld kommer! Vi delade upp barnen i fyra grupper så de som varit här hela veckan har fått testa på alla stationer.

Vatten:

Vi har tagit med oss håvar och massor av burkar och gått till vallgraven och håvat efter smådjur i vattnet. Vi har bland annat hittat trollsländelarver, mygglarver, en stor blodigel, en vattenskorpion och till och med en liten liten gädda på 4 cm! Vi tog med oss djuren tillbaka till skolan för att kolla närmare på dom och sedan fick de som ville rita av vad vi hittat.


Luft:

Vi har byggt drakar av plastpåsar. Barnen fick dekorera drakarna med fina svansar. Barnen har sedan fått provflyga drakarna och tagit med dom hem. 
 Jord:

Barnen har fått dekorera krukor och sedan planterat rädisor och / eller paprika. Man kommer att få ta hem dessa krukor för att se hur allting växer och gror! De har även fått plantera smörgåskrasse som står på tillväxt i matsalen, när den vuxit upp kommer det bli ett smaskigt pålägg till mellis. 
Barnen har även fått plantera blommor ute i våra stora krukor på innergården. 

Fritt:

På den fria stationen har barnen bland annat fått spela minitennis, lekt lekar och haft spökboll.Vi har haft mycket fri lek under eftermiddagarna. Vi har fått nya linjer på vår konstgräsplan och några barn från förskoleklassen gjorde en tårta med 103 stycken ljus! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar