fredag 27 juni 2014

Sommareftis - Andra veckan

Den andra veckan av sommarlovet har gått och vi har fortsatt att jobba med de fyra elementen. Denna vecka lyckades vi få in alla element i våra 4 stationer! Vi delade upp alla barnen i 4 olika grupper, vi blandade så barn i alla olika åldrar fick jobba tillsammans. Grupp röd, blå, gul och grön fick sedan göra alla stationer måndag-torsdag, en station per dag.

Eld:

Vi tittade på en film om eld och tillverkade sedan egna eldstäder av toarullar, silkespapper och tidningspapper.
Jord: 

Vi jobbade med dansk lera. Barnen fick välja om de ville tillverka en skål, en mugg och ett barn skapade en taccohållare.
Luft:

Barnen fick göra pappersflygplan. Vi hade tagit fram olika beskrivningar på hur man kunde vika olika sorters plan. När man hade ritat och vikt klart sitt plan fick man gå ut och provflyga. Barnen har blivit väldigt bra på att vika plan och de far plan genom luften på skolgården hela dagarna.Vatten:

Vi har tillverkat egna metrevar och gått ut och fiskat. På förmiddagen tillverkade vi metrevarna och grävde mask, direkt efter lunch gick vi till gästhamnen och fiskade fram tills att det var dags för mellis. Vi fick både mört och abborre. Fyra abborrar var tillräckligt stora för att följa med tillbaka till skolan. Vi tillagade dom på stormkök och alla barn som ville fick smaka.


                              

På fredagen gick vi till Lottenlund med alla barnen. Vi hade med oss monopol, en fotboll, boule, jongelringsbollar m.m. De som ville fick ta med sina fiskespön och fiska.
Under veckan har vi även haft ett annat projekt igång. Vi har målat bänkarna på innergården. Barnen har hjälpt till och vissa har verkligen fastnat fördet här med att måla!


Nästa vecka är sista veckan innan vi alla får ett välbehövligt sommarlov. Vi kommer att fortsätta med temat även då.

// Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar