fredag 16 maj 2014

Vecka 20

Historien om Lucerna
Landet Lucerna var en gång i tiden en grönskande, fridfull och god plats utan ondska och hat. Alla invånare var omtänksamma och snälla, utan en tanke på att såra någon eller göra någon annan illa. 
Detta skulle dock inte vara för evigt. Grannlandet Theros, som beboddes av giriga och blodtörstiga orcher, ville ha mer makt. Gränsen mellan länderna Theros och Lucerna bestod av en osynlig, magisk mur som i tusentals år hållit orcherna borta. Orchernas ledare, Targ, hade blivit såpass mäktig att han lyckades försvaga muren med ondskefull häxkonst vilket ledde till att orcherna lyckades ta sig igenom muren in till Lucerna. Detta ledde till ett långt krig som splittrade Lucerna i flera delar, där de onda orcherna till sist styrde över nästan hela landet med ledaren Targ i spetsen. Targ hade en speciell trollformel som kunde göra om goda till att bli onda vilket han gjorde på alla han kunde. (Detta för att alla som vill ska kunna vara onda, och de som vill vara goda kan ha undvikit ”förtrollingen”).
De goda hade dock ännu inte gett upp hoppet om att få tillbaks sitt land. De hade hört en legend om en speciell spira som både kunde bota de som Targ hade förtrollat men även driva bort de onda krafterna som numera härskade i deras en gång så fridfulla land. Denna spira var gömd i ett tempel  vars position ingen visste om. Legenden sade att templet endast kunde öppnas av tio olika nycklar, som en gång i tiden gömts i landet på olika ställen för att ingen elak person skulle hitta spiran och använda den för att få makt. När man samlat alla nycklar, ska dessa visa vägen till templet där spiran ligger.  


Spelet kan börja!
Här är denna torsdagens 5 utmanare som ska försöka få nycklar. 
De tittar på kartan och följer de uppdrag som de får.


Ni är utsedda till att försöka rädda riket. Ni ska nu samla in nycklar. Ni har chans att få tre stycken idag. Ert första uppdrag hittar ni om ni följer grusvägen förbi krogen och trekanten. 
Här är Krogen: 
Riddaren och hästen
samt Glada grisen
Här kan man beställa Eftis mellis smörgås och mjöd (äppeldricka)Skyltar och flaggspel som barnen gjort.

 Nu när ni har smort kråset och ert mjöd är uppdrucket är ni redo för det andra uppdraget. Gå ut på ängen och invänta era motståndare. 

 Här är motståndarna. 
Det gäller att först fånga motståndaren med rockringen med förbundna ögon.Ni har nu tagit er igenom två uppdrag och nu återstår det bara ett. 
Ta sikte mot det forna älgtornet och invänta slutstriden. 

Två nycklar lyckades de goda få denna gång. Vi ser med spänning fram emot nästa veckas Lucerna. Då väntar fler spännande övningar och kanske även fäktning…...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar