söndag 5 augusti 2012

Sommarlov Vecka 31

Hej!
Efter fyra veckors sommarstängt har Eftis dragit igång sin verksamhet igen. Så här i semestertider är det många som fortfarande har sommarlov och därför var vi ett litet men härligt gäng den här veckan. Det kändes otroligt kul att få komma tillbaka till jobbet efter semestern och mötas av glada barn. Under veckans har vi hittat på många roliga saker och dagarna har flugit förbi!
Här visar Johanna hur man virkar med virknål. Fördelen med att vara få barn på Eftis är att man alltid kan få hjälp av en fröken när det blir krångligt. Många fortsatte att sy på sina OS-maskotar.

Biljardbordet har använts flitigt.

Vi har haft förmånen att få äta på Elsas skafferi varje dag, inte så dumt alls. Väldigt mysigt att få komma till Grafikens hus varje dag och få lunchen serverad i deras fina matsal.

Grafikens hus har för tillfället en utställning av Linn Fernström, så självklart passade vi på att kika på den. Det fanns mycket fint att se och barnen är väldigt duktiga på att tolka konsten på sitt alldeles eget vis. Alltid lika kul att höra deras tankar och åsikter!
OS temat har vi fortsatt spinna vidare på. Denna vecka i form av bakning, scones. Barnen fick inhandla ingredienserna som behövdes och sen traskade vi ner till Näset för att baka.
Vi i personalen blev imponerade av hur duktiga alla var på att baka.
Degen är färdig och sconesen är utplattade. Innan de åker in i ugnen ska de delas och naggas med gaffel.
Afternoon tea. Nygräddade scones med smör, ost och marmelad, finns det något godare mellis? Den som ville fick även testa att dricka lite thé. Det var alldeles knäpptyst i köket under hela mellis, så gott var det.

I början av veckan drogs ett stort byggprojekt igång på skolans baksida. Gripsholmsskolan har nu fått sitt alldeles egna OS-hotell. Det var ett tungt och slitigt jobb, med pallar som släpades och bars, men alla hjälptes åt och hotellet blev riktigt fint!
Invigning av hotellet. Gästerna hälsas välkomna i hotellets reception. Sen får man välja om man vill bo i ett vanligt rum, eller en lyxsvit med jacuzzi. Inte illa! Betalar gör man i stenar.
Hotellet har ett alldeles eget bibliotek där man både får lånekort och kvitto på vilka böcker man har lånat. Bibliotekarierna hjälps åt att hålla ordning i biblioteket och tipsar gärna om bra böcker.
Hotellets reception gjordes fin med en matta.

Bild inifrån hotellet. Här ser ni lyxsviten.
Ännu mera bakning! Idag var det cupcakes som stod på schemat. Alla hjälptes åt, några blandade smeten eller glasyren och andra klickade ut smeten i muffinsformar.
Det roligaste var nog att få dekorera sin egen muffin med glasyr och strössel. Det fanns både grön och rosa glasyr att välja på och de flesta valde en kombo av båda.
Medan muffinsarna gräddades i ugenen hann vi ta ett dopp i sjön.

Det färdiga resultatet. Visst blev dem fina?

 
Vi har hunnit med två utflykter till Lottenlund. Alla barn lekte tillsammans i Lottenlund, oavsett ålder. Under ena utflykten fick vi med oss fruktsallad till mellis.
Fredagen bjöd på regn och därför stannade vi inne på morgonen och arbetade med trolldeg.
Ansiktsfärgerna åkte fram. Här ser ni en robot och en legosoldat.
Här var Star Wars inspirationen.
Storbritanniens flagga. passande såhär under Os-tider.

Vi i personalen ser fram emot nästa Eftisvecka med nya roliga aktiviteter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar