måndag 13 augusti 2012

Sommarlov v.32Vilken vecka det har varit!
Denna vecka var den första för mig efter semestern och det kändes så skönt att få komma igång igen och få träffa alla underbara barn och kollegor.
Det sker byggnation av konstgräsplan på vår skolgård vilket leder till att vi har endast en liten del att vara på, men finns det hjärterum så finns det stjärterum, samt att vi är mer i Lottenlund, Apotekarängen och Näset för att få lite mer svängrum. 
Här bakas det kladdkaka till ett nyöppnat Café

Självklart har vi fortsatt med OS temat. Vi har besökt nya IP i Mariefred och där provade vi på kulstötning, längdhopp, spjutkastning, löpning både långt och kort samt stafett. Några provade på att lira lite fotboll på konstgräset, andra övade på akrobatiska konster såsom hjula och stå på händer. Sen hade vi gemensam mellis i konstgräset innan vi gick hem.

 Gympahallen är alltid populärt och Magnus ordnade samarbetslekar i gympasalen med hjälp av en "fallskärm" och en boll, sen var leken igång. Perfekt för både nya och "gamla" elever att lära känna varandra. Uppskattat och väldigt roligt.

1,2,3 vi gömmer ossMed tanke på OS och hur många länder som faktiskt deltar så tog vi tillfället i akt att gå igenom lite länders flaggor med hjälp av skolans alla flaggkort. Vi gick igenom om vart OS har ägt rum och satte fast flaggan för respektive land/länder som arrangerat OS genom tiderna- både historia och geografi. Sen fick barnen välja flaggor att måla av, som vi sydde ihop till en enda lång flagg-girlang.


Flaggor på golvet och på Smartboarden som visade alla världens flaggor.
I början av veckan hade Magnus tagit kontakt med en Stins vid Lilla Tåget i Mariefred och kom överens om att vi fick komma på guidad rundvisning av station och vagnshallar. Sagt och gjort gick vi iväg med glatt gäng på fredagen och besökte stationen och vår guide Kurt.
Han berätta att det har rullat tåg igenom Mariefred sen hundra år tillbaks i tiden, men dagens museijärnväg startade på 60-talet. Kurt tog oss med i verkstaden där dom renoverar lok och vagnar, samt bygger nya vagnar. Han visade även ritningar på nästkommande bygge och de gör allt ifrån mekanik & byggnationer till väveri. De har till och med en egen väverska som bland annat väver smörjtrasor till loken.
Vi fick kliva på både lok och vagnar i vagnsstallet, och där fick vi se kungafamiljens alldeles egna vagn.
                                            Ännu en härlig sommarvecka på Eftis avslutad.
Det är inte bara barn som klättrar i träd ;-)
 //Gästbloggerska Emma Barigård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar