söndag 1 juli 2012

Sommarlov Vecka 26

Hej!

Det här var sista veckan innan Eftis har sommarstängt och vi har hunnit med massa skoj! Ingen dag har varit den andra lik. Självklart har vi fortsatt med OS-temat och det har fått inspirera till en hel del pyssel och roliga aktiviteter, men barnen har även hunnit leka och skappa fritt.
Det har varit full aktivitet inne i verkstaden där det har använts mycket garn, både till virkning, stickning och att knyta vänskapsarmband. Det känns roligt att barnen är intresserade av att lära sig nya saker även när det är lov!


I början av veckan gick vi igenom vilka idrottsgrenar som faktiskt ingår i sommar OS.
Dessa fick stå kvar på tavlan under veckan som inspiration till skapande samt ideér till sporter man ville pröva.

En OS-gren som var mycket populär var fäktning. Här har i stort sett alla våra Eftisbarn samlats i gymnastiksalen för att lyssna när Maria I går igenom reglerna.

Vi använde mjuka leksassvärd att fäktas med och det fungerade riktigt bra!


Två killar mitt uppe i en fäktningsmatch. De allra flesta tyckte att det var roligt att både delta och titta på när andra fäktades.


Stilpoäng för handen bakom ryggen, snyggt!

Här fick barnen prova på badminton. I brist på badmintonnät användes bandymål, och det gick lika bra det.

Fotboll är som vanligt en sport som drar till sig många deltagare.

Längdhopp med studsbräda och tjockmatta var uppskattat. Bredvid mattan låg ett måttband så att alla kunde mäta sina hopp. Det blev både många och långa hopp!

Här övas det sprint med startblock.

Ute på skolgården plockade vi fram basketmålen. MÅL!


I mitten av veckan hade vi tur med vädret. Vi passade på att göra en utflykt till Näset efter lunch. Där hann vi både med att bada, äta mellis, spela fotboll och leka i massor.
Mysigt med mellanmål i solen.
Allt mellis stod framdukat på bordet så barnen kunde själva ta för sig.


Under veckan har det varit välidgt populärt att leka Harry Potter. Man har både tillverkat egna kvastkäppar att flyga med, samt mantlar och trollstavar. Kul när barnen skapar eget material till leken!


Här skapas det kvastkäppar av rundstavar och björkris.

Några barn ville tillsammans bygga upp en egen Os-arena. Här är en arena under uppbyggnad.


En annan arena.


Fantasin har inga gränser. Här har en egen OS-fackla skapats. Fiffig idé att sätta en ficklampa under gult silkespapper, det ser precis ut som en brinnande fackla.


I Tigrarnas klassrum har det lekts skola.

Under veckan har barnen kunnat måla OS-grenar på ett papper som sedan sattes i en ram. Vi fick se många fina OS-grenar i ramarna, bland annat simning, fotboll, basket och ridsport.


Ramarna ställdes ut i köket för allmän beskådan.


Garn har använts flitigt hela veckan. Många barn har lärt sig att virka. Andra har vävt fina mattor eller försökt sig på att sticka. Att knyta vänskapsband kan vara lite klurigt, men de blir väldigt fina när de är klara.


Sandlådan är som roligat när den är lite lerig, eller vad säger ni?
Långhopprepet var framme även denna vecka.


I slutet av veckan var det dags att städa skolgården och göra den sommarfin. Oj vad barnen släpade pallar, däck och plankor.

Alla var med och hjälpte till att bära. Vi tog tid, och på endast 12 minuter stod alla pallar och däck snyggt staplade på varandra. Det går snabbt när man hjälps åt.

Vi vuxna blev imponerade av hur starka barnen är. Alla dessa träpallar och däck är inte lätta att bära, men barnen fixade det utan problem!Städningen är klar. Stort tack till alla som hjälpte till och bra kämpat.

Nu kommer Eftis att vara stängt under fyra veckor och vi i personalen vill passa på att önska er alla ett trevligt sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar