onsdag 12 augusti 2015

Sommareftis v 33

Den här veckan har varit en kort vecka. Vi har fortsatt med vårat filmtema som har utmynnat i en filmfestival som avslutade vårt tema nu på onsdagseftermiddagen.

I måndags var det första gången vi faktiskt kollade på en hel film under vårat tema. Barnen fick välja mellan tre filmer, Draktränaren 2, Svampbob och Djungelboken-avsnitt. De fick sedan lära sig att recensera filmen de sätt med hjälp av en mall. Vi hade två olika mallar, en anpassad för de yngre barnen och den andra anpassad för de lite äldre.

I tisdags fick barnen göra stop-motion-filmer med ipadsen i appen lego movie. De använde sig av varandra, av legofigurer, gosedjur med mera för att göra filmerna. Vi fick tips om appen av ett av barnen, appen var enkel att förstå och man kunde göra filmerna väldigt snabbt och lätt.


 


På onsdagen hade vi som sagt filmfestival på eftermiddagen. På förmiddagen efter sommarlov vek vi popcornkartonger och färglade dom. Efter lunch samlades vi i ett klassrum och kollade på filmer barnen producerat under filmtemat. Vilka duktiga barn vi har!
På onsdagen fick vi celebert besök av Felix som börjar studera i Uppsala om några veckor

Och så till sist en bild från veckans fria lek, en ny variant av limbo:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar