fredag 7 augusti 2015

Sommareftis v 32

Nu är vi tillbaka efter sommarledighet med full aktivitet på sommareftis. Vi har kört igång hårt med vårat filmtema.

I måndags delade vi upp barnen i olika grupper. De fick sedan en bild de skulle utgå ifrån och sedan spela in tre scener i iMovie med Ipads. De fick börja med att tänka igenom vad som skulle hända i de olika scenerna och efter lunch fick de börja spela in sina filmer och sedan redigera dom. Det blev olika filmer som handlade om bland annat en tårttjuv,  en som ramlade på en cykel och barn som var törstiga.
På tisdagen fick barnen kolla på en film om hur man kan filma från olika vinklar för att få fram olika effekter. Vi delade senare upp barnen i grupper och de fick filma olika scener ur olika vinklar och perspektiv för att få testa sig fram.

I onsdags var vädret sämre, vi stannade då inne under vårat aktivitetspass och ritade filmposters till sin favoritfilm eller så fick man måla en filmposter till sin egen film man börjat med.
Under eftermiddagarna har barnen börjat på sina egna filmprojekt i egna grupper som de har jobbat flitigt med. De har varit så inne i sina projekt att vi valde att de fick jobba hela torsdagen med sina egna filmer, med stöd från oss vuxna såklart.

På fredagen blev det så hett väder så vi hade vattenspridaren igång hela dagen. På förmiddagen fick de som ville försöka komma på en egen filmkaraktär och måla den eller måla en filmkaraktär som redan finns, vi kan konstatera att "Frost" fortfarande är lika populär.
På eftermiddagen hade vi vattenkrig och mellis åt vi utomhus i skuggan.

Veckan har såklart också präglats av fri lek. Det har bland annat byggts en husbil av våra lastpallar och däck. Vi har även hängt i klätterställningen och byggt lego i skuggan.


Nästa vecka har vi öppet måndag-onsdag. Då kör vi vidare på vårat filmtema. Torsdag och fredag har vi stängt pga planeringsdagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar