fredag 26 juni 2015

Sommareftis vecka 26, Återvinningstema

Den här veckan har vi börjat med vårt tema Återvinning, vi känner oss inte riktigt klara så vi kör på en vecka till.
Måndag till torsdag hade vi delat upp barnen i grupper och sedan har de fått vara med på en station varje dag innan lunch. På eftermiddagarna har vi haft fritt, de som inte varit klara på sin station har fått jobba vidare efter lunchrasten.

Station 1: Pappershattar

Johanna och Linda har tillsammans med barnen vikt hattar av tidningspapper. Barnen fick sedan måla sina hattar. Många fina hattar skapades och de fungerade bra som solskydd.Station 2: Böcker

Barnen har tillsammans med Anita och Maria J gjort böcker av kartong och tyg. De har dekorerat böckerna med allt möjligt; fjädrar, paljetter, färg, band osv. Vissa började rita och skriva i sina böcker direkt medan andra sparade sina sidor för att skriva dagböcker på sin semester bland annat.


Station 3: Återvinningsrobotar

Barnen har med olika material fått bygga robotar. Barnen har verkligen använt sin fantasi och skapat fantastiska konstverk! På fredagen fick de barn som ville berätta om sina robotar. Vi kommer att ha utställning av robotarna i matsalen från och med nästa vecka.


Station 4: Pant- och återvinningslekar

Jag och Rasmus kollade först på en film tillsammans med barnen om hur och varför man pantar. Sedan hade vi två lekar i idrottssalen på samma tema. Första leken gick ut på att alla barnen var flaskor, när man blev kullad fick man gå igenom pantningsmaskinen där man bland annat fick rulla på rullband och bli krossad. Sen kom man ut som en ny flaska!

Nästa lek gick ut på att källsortera plast, metall, kartong och glas på rätt ställe. Barnen blev indelade i olika färger, vi hade två källsorterare som kastade bollar i fyra olika färger, om man blev träffad av samma färg som man själv var hamnade man på rätt ställe, om man blev träffad av en annan färg blev man felplacerad, då kunde man dock bli räddad.


 På tisdagen fick vi njuta av en liten dansuppvisning som 6 st barn från leoparderna, blåvalarna och delfinerna med ledning av My höll i. My hade gjort koreografin och barnen visade upp den med bravur. Efter uppvisningen bjöds publiken upp på dansgolvet och idrottssalen förvandlades till ett stort dansgolv.
På fredagen hade vi en tipspromenad om pantning på förmiddagen och efter lunch var det skeppsbrott i idrottssalen. 

Såklart har vi haft fri lek den här veckan också, barnen har bland annat kollat på insekter, byggt lego och spelat fotboll
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar