söndag 16 februari 2014

Vecka 7

Denna vecka har barnen som vanligt tagit för sig mycket aktiviteter. De är bra på att dela upp sig mellan klassrummen och göra kul inspirerande saker tillsammans.
Leklotteri, Alla hjärtansdags pyssel, pärlplattor, sömnad, gymnastiksal osv.


Claudia har tagit hand om vår pysselhörna på Klubben vilket vi alla är jätteglada för. Denna vecka har de gjort Alla hjärtansdags kort och pimplat nyckelringar.Vi på Eftis har fått den stora äran att delta i vinterexpeditionen, här ser vi Maria Jansson som åker skridskor för första gången på 10 år!Denna grupp hittade jag i skogen under vinterexpeditionen!


Att rita är avkopplande och roligt att göra tillsammans! Alla på Klubben som vill har fått ett eget ritblock som de ritar i. Vi vill inte ha en massa ritpapper som ligger ofärdiga överallt. Detta är bra för miljön och för att barnen ska göra färdigt det de påbörjar.


Detta gäng har tagit ritandet till en annan nivå, de ritar en historia på papper. Man börjar som uteliggare en i gruppen skapar en historia om hur du hamnade där. Sedan ritar de hur de kommer vidare i livet och vad de andra gör påverkar hur du klarar dig. Som ett dataspel fast på papper. Jag tycker detta är genialt!
(Jag och Virpi har också fått roller:)


Här vill jag visa två killar som lagt ned mycket tid i verkstaden för att göra hjärtan i sammet. 
På dessa står det I love you i filttyg.
Först rita ett hjärta, rita det på tyget, nåla, klippa, rita- klippa ut- sy på bokstäver. Sedan sy ihop kudden, stoppa och kasta igen den med kaststygn. Vilket tålamod och intresse!Nu är det sportlov! 
De barn som är på Eftis kommer att få ett mysigt, underhållande och avkopplande lov.
De som jobbar är så bra på att hitta balansen mellan styrda och fria aktiviteter.

Trevligt lov!
// Marta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar