lördag 18 januari 2014

Vecka 13

Julgransplundring.

Traditioner är viktiga och finns med som en del i läroplanen att vi ska lära barnen. 
Tjugondedag Knut dansas julen ut….
Jonas tog med gitarren och ledde oss i de vanligaste julgranssångerna. Det var en fröjd att höra barnens sång, de fyllde verkligen hela rummet. Dessa sånger är verkligen något de flesta kan:)
Som avslut dansade vi långdans upp i Flygeln genom Vargarnas klassrum till Björnarnas klassrum och så ned i gymnastiksalen igen.Textiltryck
Vi har nu kommit igång med att vara lite mera uppe i textilslöjdssalen även på Eftistid. På textilslöjden håller vi just nu på med textiltryck och detta fortsätter vi med även under eftermiddagen om man vill. Några syr, andra virkar och många trycker. Jag tycker det är fantastiskt roligt att vara där uppe och se barnens vilja till skapande. Här är bilder från textiltryck med Björnarna på deras textilslöjdslektion i veckan. Vi har temat matglädje och här trycker de med grönsaker.


                                                                       Filmprojektet:
Jag,  Marta är med i ett filmprojekt på Multeum i Strängnäs. Jag får lära mig att göra filmmanus, spela in och redigera filmer på Ipad, sedan gör jag detta med barnen på skolan. Projektet startade med att vi såg filmen Tavlan, en tecknad film om en ofärdig tavla där de ofärdiga letar efter konstnären. Med i filmen finns karaktärer som kluddarna, de ofärdiga och de perfekta. Vi hade intressanta samtal efter filmen. Sedan startade arbetet med bildmanus utifrån en vald bild. Är bilden i starten, mitten eller slutet av berättelsen? Nu har några grupper börjat spela in så vi ska snart redigera och lägga på ljud. 

 Inspelning vid dörren, filmaren står i trappan.


Ser fram emot nästa vecka! Då blir det aktiviteter i snön:)

Klubbenpersonalen genom Marta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar