lördag 14 september 2013

Serieteckning.


Nu har vi äntligen startat vårt serietecknings tema på riktigt!

Det började så här: Gripsholmskolan sökte pengar hos Kulturrådet för Skapandeskola i samarbete med Grafikens hus. Vi fick 100.000 kronor till vårt projekt. En del av dessa pengar går tex till workshops med serietecknaren Frida Ulvegren som varit här denna vecka två dagar och kommer tillbaka två dagar under vecka 39. Främst riktar sig temat till årskurs 4-6 och de kommer få trycka sina seriebilder på Grafikens hus och ha vernissage där. Årskurs fsk-3 kommer ha sitt vernissage här på skolan torsdag 24 oktober (mer info kommer) Men alla årskurser kommer att få del av temat/pengarna på olika sätt. Under veckan var Frida tex på Klubben två dagar och inspirerade då främst årskurs 3. 
Under nästa vecka kommer förskoleklass och årskurs 2 att få ta del av material och idéer. 

Här är bilder från när Frida var hos oss på Klubben:
Det var helt tyst och stor koncentration i salen.En stor del av nyckel är materialet, proffsiga pennor som gör att det blir på riktigt.Egentligen tänkte jag inte visa er några alster eftersom det ska bli överraskning till Vernissaget, 
men de är så fina så jag kan inte låta bli.

   


Under dag två var det så många som ville teckna så vi fick dela upp mellantvå klassrum.Frida ger enskilda råd och tips till barnen.Jag älskar när det är på riktigt och jag har genom åren ofta fått detta bekräftat av barnen jag jobbat med. De blir mer intresserade och engagerade när det är på riktigt. Så när en riktig serietecknare tar med sig riktigt material händer det något i barnens skaparprocess. Det är fantastiskt att få vara med!


Nu fortsätter vi under veckorna framöver och nästa steg är att välja en av de figurer de ritat och skapat för att lägga till en eller flera pratbubblor. Spännande!

Lite datum:
12 oktober är det Vernissage på Grafikens hus på deras seriekonst i grafiskt tryck. Veckan efter kommer jag, Marta att guida alla klasser där.

24 oktober har vi vårt vernissage på skolan.
kom ihåg att baka och lämna in till fiket där alla pengar går till vår vänskola i Tanzania.

Slutet av november är det vernissage på Grafikens hus för årskurs 4-6.


Glada hälsningar från Felix, Jonathan, Marta, Solveig och Virpi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar