torsdag 29 augusti 2013


Hej på er alla nya förskolebarn och föräldrar! 

Nu har skolan och ”Eftis” äntligen startat. Det kommer att bli hur bra som helst! På Eftis kommer Hjortar och Rävar att vara en enda stark trupp. 

Vi som kommer att arbeta på Eftis är: Rasmus, jag (Jonas) och Lena. Rasmus har arbetat några år på skolan, så han vet och kan en hel massa rutiner. Jag och Lena är nya, precis som alla förskolebarn. Jag är övertygad om att vi kommer att finna oss väl till rätta här på Gripsholmsskolan - både i klasserna och på Eftis.

Rasmus - bor i Strängnäs tillsammans med sin flickvän.
Två intressen som ligger honom varmt om hjärtat är idrott och historia


Jonas - bor med sin familj (fru och tre barn) i nöjesmetropolen Kungsör.
Han tycker bland annat mycket om musik och historia/arkeologi. 


Lena - bor i Strängnäs tillsammans med sin man, har två barn och ett barnbarn.
Hon tycker om att laga god mat, promenera och busa. FRI LEK

Vi i personalgruppen har beslutat att vi den första tiden kommer att satsa på att LEKA. Det är viktigt att vi lär känna varandra, lokalerna, personalen, gården mm. I leken lär man sig hur mycket som helst! Vi kommer också att stanna kvar på ”hemmaplan”. Det innebär alltså att vi väntar med att göra några utflykter de första veckorna. 

Vi hoppas att barnen har positiva upplevelser från sin första tid här på Eftis (och i skolan förstås!). Om ni undrar över något eller har några synpunkter så måste ni berätta det för oss. Det viktigaste är att barnen mår bra och känner sig trygga med oss, då finns förutsättningarna för att lära, växa och utvecklas!

Okänd lek. Gubben i lådan?

Sandlådan är en populär lekplats. 

Ritande barn. Fantasin flödar.

Efter en hel del lek i det varma vädret så smakar ett par muggar vatten gott.


TEMA

På Eftis har det startats ett tema om serier, ett ”serietema”. Hur och vad vårt bidrag till detta tema kommer att bli är inte klart ännu, men det kommer.


LITE INFORMATION

Det är JÄTTEVIKTIGT att ni föräldrar meddelar till någon av oss eftispersonal när ert barn går hem. Vi behöver inte veta exakt när ert barn är här, men OM barnet är här och NÄR barnet lämnar eftis för dagen är viktigt. För de barn som behöver äta frukost på ”Morris” gäller följande: INGEN FÖRANMÄLAN BEHÖVS. Det räcker med att ni går till matsalen på morgonen, skriver upp barnets namn på den lista som ligger där och meddelar personalen som är på plats att ert barn har kommit./ JONAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar