fredag 11 november 2011

Vecka 46

Barnen har verkligen tagit till sig vårt aktivitetssystem.
Redan vid lunchen fyller en del i vad de vill göra, sedan frågar de när börjar den eller den aktiviteten, ända tills den börjar.
Riktigt roligt med denna respons på det vi planerar och gör.
Vissa aktiviteter är mer populärare än andra och vi kommer förändra, ta bort och lägga till.

Jag upptäckte att jag tagit en enda bild denna vecka, men det är en bild som får representera dt skapande som pågår i verkstaden flera dagar i veckan. Isabelle i fyran som blivit inspirerad av en bild i verkstaden och sedan sytt en kudde på helt egen hand.
Det är detta jag tycker är så roligt med att jobba i verkstaden. När barnen blir inspirerade av varann, böcker eller annat och sedan skapar saker ni sett tidigare..... och ibland saker som aldrig skådat världens ljus tidigare.
I tisdags när vi var i verkstaden så sa ett av barnen -Varför är det så tyst härinne? Och det var verkligen helt tysta koncentrerade barn som skapade alltmöjligt.
Helt underbart!

Det var däremot bara tre som spelar gitarr så vi får se hur vi fortsätter med detta, hoppas på att fler kommer med igen.

I gymnastiksalen är det nästan alltid många barn som deltar i Zumban, innebandy, fotboll osv.
Jag hoppas också att det är fler som dansar med oss nästa vecka, vi började korriografera en juldans med inslag av snöbollskastning, snöänglar, skidåkning osv. Vi tränade på olika steg också, det är väldigt härligt att dansa.

Leklotteriet var populärt, vi behöver mer rekvisita och ändra lite på strukturen så blir det ännu bättre.

Många var intresserade av schack och spelade det även andra dagar.

Många barn vill också gärna leka ute i Viken så länge det är ljust.

Ser fram emot nästa vecka och vad den har att erbjuda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar