söndag 25 juni 2017

Sol, värme och midsommar.

Vi kunde knappast ha fått en bättre inledning av sommarlovet. Regndropparna har varit få och stämningen har varit på topp. Under vår första, lite kortare, sommarlovsvecka smygstartade vi temat genom två samlingar där vi fick veta en hel del om Astrid Lindgrens liv och författarskap och vi påbörjade ett stort grupparbete som ska stå klart lagom till skolstarten. Men mest av allt njöt vi av att få vara ute i det fantastiska sommarvädret. Barnen lekte häst och matlagningsprogram, sprang i vattenspridaren och spelade boccia, tennis och kubb. Några smög iväg en dag för att ordna en liten överraskning till fredagens mellis och det blev en och annan utflykt.
Ett nybyggt Zoo
En svalkande dusch i vattenspridaren
Efter den första, ganska lugna, sommarlovsveckan gick vi in i midsommarveckan och nu ökade vi tempot lit. Under veckans samling fick vi höra om Saltkråkan och Bullerbyn men även om våra midsommartraditioner. Veckans skapandeaktiviteter gick i midsommarens tecken och i köket gick ungnarna varma på eftermiddagarna. Självklart skulle vi ha hembakade jordgubbsbakelser !I verkstan gjorde barnen blomsterkransar av filtblommor samtidigt som de lyssnade på ljudboken om barnen i Bullerbyn


I ett klassrum kunde man få lyssna på saga och göra girlanger som pryddes av fjärilar och blommor.

Ute i solen fanns möjligheten att få tillverka bordsdekorationer i form av en midsommarstång.
Nedan följer ett antal bilder från det fantastiska midsommarfirandet vi hade tillsammans på torsdagen. God mat, dans kring stången, ballongfigurer, jordgubbsbakelser och trekamp. 
Våra fantastiska kollegor i köket levererar som vanligt en underbar lunch.
Vi klädde midsommarstången tillsammans med alla blommor vi plockat under veckan.
Ville man inte klä midsommarstången så kunde man göra ballongblommor.
Dans kring midsommarstången

Midsommarfirare i egengjorda kransar.
Tre blomsterprydda tjejer förbereder servering av hembakade bakelser och saft.
Firandet avslutades med en fartfylld trekamp.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar