måndag 7 juli 2014

Sommareftis - tredje veckan

Den här veckan har vi delat upp barnen i tre grupper, dom har fått göra tre stationer måndag till onsdag.

Station 1. Måla de fyra elementen

Barnen fick i uppgift att måla med inspiration från de fyra elementen. De fick använda sig av vattenfärger, kritor och färgpennor. Konstverken hänger nu i trappan i flygeln.Station 2. Gör din egen fallskärm

Barnen har med hjälp av plastpåsar, tejp, och snören fått tillverka sina egna fallskärmar. De fick sedan provflygas med hjälp av pinnar som tyngder från det högsta stället i skolan vi kunde hitta.


Station 3. Vulkaner som får utbrott

Barnen fick hjälpas åt att göra vulkaner, de fick börja med att blanda egen trolldeg och sedan skulptera sin vulkan. De målade sedan vulkanen med vattenfärger så att den såg naturtrogen ut. På eftermiddagen när vulkanen fått torka så gjorde vi så att våra vulkaner fick utbrott! Barnen har begärt recept på vulkanen, se nedan.
Vi kollade även på filmer där riktiga vulkaner fick utbrott och hur ett utbrott egentligen går till.


På torsdag förmiddag efter sommarlovsmorgon gick vi till Lottenlund.

I fredags hjälptes vi alla åt med att städa skolgården inför stängning. Efter lunch var det dags för vattenkrig. De flesta barnen deltog och de hade superkul! När vattnet var slut var det dags för mellis. Köket hade bakat äppelpaj till oss, fantastiskt gott!

Den här veckan har en ny trend skapats på skolan, nämligen det klassiska spelet monopol. Barn i alla åldrar är med och spelar, de börjar tidigt och slutar inte förens de går hem.

Nu är det sommarlov för oss alla. Vi som jobbar här vill tacka ALLA barn som varit här. Alla barn har deltagit aktivt och varit med och jobbat på stationerna. De äldre barnen har hjälp de yngre och ibland har det varit tvärt om. Det är härligt att se att alla vi på skolan tar hand om och hjälper varandra. Nu är vi värda några veckors semester. Vi ses igen vecka 32!

/ Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar