fredag 21 mars 2014

Hälsningar från Anna och Sabina

Hej! Vi är två textillärarstuderanden från Finland som är på praktik här i Gripsholmsskolan. Vi kommer vara här tills nästa fredag och hålla textilslöjdsundervisning tillsammans med Marta. Den här veckan började vi med att följa med lite lektioner och bekanta oss med skolan.

På onsdag började vi vårt temaområden som vi kallar "Vår skola". Alla elever som har textilslöjd kommer gemensamt göra ett tovat konstverk kring temat. Björnarna började med att karda ull.
Anna visar klassen hur man kardar ullen

Det faller mycket smuts av den obehandlade ullen men den här eleven kom på ett bra knep att skydda sig och stack benen in i ärmarna på målarskjortor.

På torsdag var det femmornas tur att karda men först gick vi igenom lite fakta om ull.


Femmorna hade under föregående veckan börjat virka och ville gärna fortsätta med det så vi delade upp grupperna så att de virkade halva lektionen och kardade halva.Femmorna tyckte att det var lite jobbigt att karda men vi hade en trevlig stund och satt och diskuterade och allt möjligt.

Nästa vecka fortsätter vi med konstverket, då är det dags att tova ullen. Det ska bli roligt och spännande att se vad eleverna hittar på. 

Hälsningar:
Sabina och Anna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar